Yönetime maaş ayarı huzur hakkına sınır

MİTHAT YURDAKUL / Ankara – Yaz tatili öncesi Meclis’ten geçirilmesi öngörülen teklife göre, kamu kuruluşlarının harcamalarının tasarruf tedbirlerine uygunluğu denetlenecek, alınan tedbirlere aykırı işlemde bulunan kamu görevlisine disiplin cezası verilecek. Özel veya kamu ayrımı gözetilmeksizin her kuruluşun yönetim kurulu, denetim kurulu, heyet, komite gibi organlarında görev alanlara, bu görevlerinden sadece biri için ücret ödenebilecek. Huzur hakkı, ücret, ikramiye gibi ödemelerin toplam tutarı 108 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçemeyecek.

Düzenleme uyarınca, kamu kuruluşlarının harcama ve uygulamalarının tasarruf tedbirlerine uygunluğu, kendi idareleri veya Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca denetlenecek. Yapılacak inceleme sonucunda, alınan tedbirlere aykırı işlemlerde bulunduğu tespit edilenler hakkında tabi oldukları mevzuat uyarınca disiplin hükümleri uygulanacak. Alınan tedbirlerin sonuçları Cumhurbaşkanlığı’na bildirilecek. Kamudaki taşıt ve iş makinelerinin hızlı bir şekilde satışının gerçekleştirilmesi için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na yetki verilecek. Bu şekilde yapılacak araç satışlarından satış masrafları düşüldükten sonra kalan tutar, genel bütçeye ya da ilgili kamu kuruluşunun bütçesine aktarılacak.

Vergi paketi haftaya

Deprem bölgesindeki belediyeler için yapılacak düzenlemeyle, nüfus esasıyla bütçeden yapılacak pay dağılımında 2023 yılı nüfusu esas alınarak, deprem yüzünden nüfusu azalan belediyelerin bütçeden alacakları payın azalmasının engellenmesi sağlanacak.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teklife ilişkin basın toplantısında, gazetecilerin sorusu üzerine vergi paketi üzerindeki çalışmaların önümüzdeki hafta nihayete ereceğini belirterek, daha önce de açıkladıkları gibi asgari kurumlar vergisi, asgari gelir vergisi, istisnalar, muafiyetler konusunda bir çalışma yürütüldüğünü, teklifin gelecek hafta Meclis Başkanlığına sunulacağını belirtti.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir