Ünlü bestekâr ve eğitimci İlhan Usmanbaş, 104 yaşında hayatını kaybetti

Besteci ve Eğitimci İlhan Usmanbaş 104 Yaşında Vefat Etti

Piyanist Fazıl Say, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çağdaş besteci İlhan Usmanbaş’ın 104 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu. Say, sanatçının Darüşşafaka bakımevinde kaldığı dönemde onun piyano ve şan eserlerinden oluşan bir albüm yaptığını ve Usmanbaş’ı 2021 yılında kaybettiğini belirtti. Ayrıca, sanatçının eşi Atıfet Usmanbaş’ın 2022 yılında vefat ettiğini de aktardı.

Ünlü piyanist, müzikbilimci ve yazar Filiz Ali ise Usmanbaş’ın ölümü üzerine duygularını paylaşarak, onun ileri görüşlü bir besteci ve entelektüel olduğunu, çok nazik bir insan olduğunu ve bıraktığı boşluğun büyük olduğunu ifade etti.

Eserleriyle pek çok ödül kazanan ve devlet sanatçısı unvanına sahip olan Prof. İlhan Usmanbaş, 2011 yılına kadar genç kuşaklara öğretim üyesi olarak hizmet verdi. Ankara ve İstanbul Devlet Konservatuvarlarında müdürlük yapan sanatçı, Türkçeye kazandırdığı “Müzikte Türler ve Biçimler” adlı eseriyle de tanınıyordu.

1954’te Fromm Müzik Ödülü (ABD), 1958’de Kousssewitzky Ödülü (ABD), 1967’de Wieniawsky Ödülü (Polonya), 1969’da Bale Müziği Ödülü (İsviçre) alan Usmanbaş, 1971 yılında “devlet sanatçısı” unvanını aldı.


Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakmıştı: Salwan Momika canlı yayında öldürüldü

TIKLAYIN – CHP’de ön seçim krizi: İmamoğlu tam destek verdi, Yavaş beklemede

TIKLAYIN – Antalya’da eski güreşçiyi öldüren ve başka bir güreşçiyi yaralayanlara ceza yağdı

TIKLAYIN – Dubai’de seks yaptığı için hapis cezasına çarptırılan İngiliz genç, af bekliyor

TIKLAYIN – AKP kurucularından Hüseyin Çelik: Mazlumlar zalim oldu; kendi militan yargımızı oluşturduk, 15 Temmuz yargısı giyotin gibi çalışıyor

TIKLAYIN – Suriye’de ismini Devlet Bahçeli’nin koyduğu yeni parti kuruluyor; hazırlanan logo ne anlama geliyor?

Related Posts

1 ışık yılı kaç kilometre mesafe? Bilimsel hesaplama! İşte 1 ışık yılı mesafesi

Uzay çalışmalarıyla ilgili gelişmelerde sıkça kullanılan ışık yılı ifadesi sonrasında “1 ışık yılı kaç kilometre mesafe?” sorusunun cevabı merak ediliyor. Sorgulayanlar için 1 ışık yılı mesafesiyle ilgili ayrıntıları haberimizde derledik. Peki, 1 ışık yılı kaç kilometre mesafe? İşte 1 ışık yılı kilometre hesabı…

“Köklerinden kopmadan ama yeniden yorumlayarak”; alternatif popun genç sesi Yas Akdağ, köklerini ve müzik yolculuğunu anlatıyor

Klasik piyano ve caz saksafonla başlayan müzik serüveni onu New York’un bağımsız sahnesine taşıdı; cazla özgürleşti, alternatif pop’ta kendini buldu. Londra’dan New York’a uzanan yolculuğunda “ev”i şehirlerde değil, insanlarda, anılarda ve melodilerde arayan genç sanatçı dinleyicisini duygusal bir keşfe davet ediyor

ATA AÖF bütünleme sınav giriş yerleri açıklandı mı? ATA AÖF bütünleme sınavları ne zaman? ATA AÖF üç ders sınavı ne zaman?

Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (ATA AÖF) bütünleme sınavlarının takvimi kısa süre önce resmi olarak açıklandı. Peki, sınavları ne zaman? ATA AÖF üç ders sınavı ne zaman?

Galatasaray hatıra parası ne kadar, kaç TL? Darphane Galatasaray 25. Şampiyonluk hatıra parası nereden alınır?

Darphane, Galatasaray’ın 25. şampiyonluğu için hatıra parası basıyor. Galatasaray Futbol Takımı, Süper Lig’de 2024-2025 sezonunu zirvede tamamlayarak üst üste 3, toplamda 25. kez şampiyonluğa ulaştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Galatasaray’ın Trendyol Süper Lig şampiyonluğu için hatıra parası çıkarmaya hazırlanıyor. Peki, Galatasaray hatıra parası ne kadar, kaç TL? Darphane Galatasaray 25. Şampiyonluk hatıra parası nereden alınır? İşte detaylar…

Husiler kimdir, hangi ülkeye ait? Husiler’in askeri gücü ne kadar? Yemen’deki İran destekli Husiler dünyanın gündeminde!

İsrail-İran arasındaki gerilim sürerken, Yemen’deki İran destekli Husiler, İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bazı “hassas noktaları” hedef aldıklarını duyurdu. Husilerin Askeri Sözcüsü ayrıca, bu operasyonun İran ordusu ve Devrim Muhafızları tarafından yürütülen operasyonlarla uyumlu olduğunu ve hedeflerine başarıyla ulaştığını kaydetti. Bu gelişmenin ardından, Husiler yeniden dünyanın gündemine oturdu. Yemen’de, Şiiliğin Sünniliğe en yakın kolu sayılan ve bir zamanlar Yemen’i yöneten Zeydi mezhebine mensup kesim içinde şekillenmeye başlayan Husiler, siyasi bir hareket olarak 1992’de Hüseyin Bedreddin el-Husi tarafından kuruldu. Peki, Husiler kimdir, hangi ülkeye ait? Husiler’in askeri gücü ne kadar? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Galatasaray Lisesi’nin 37’nci Kültür ve Sanat Festivali başlıyor

Galatasaray Lisesi’nin 37’nci Kültür ve Sanat Festivali başlıyor