Sudan macerasına 276 milyon gitti

Türkiye’nin Tarım Projeleri: Sudan’da Mali Fiyasko!

Türkiye’de tarım sektöründe yaşanan sıkıntılar her geçen gün artıyor. Yüksek maliyetler ve yetersiz destekler, çiftçileri zor durumda bırakıyor. Ürünlerini çöpe dökmek zorunda kalan çiftçiler, gıda enflasyonuyla boğuşan vatandaşları endişelendiriyor. AKP, çözüm olarak Sudan’da tarım projesi başlattı ancak sonuç hüsran oldu. AKP’li eski Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin girişiminde toplam 276 milyon lira harcanarak kiralanan arazilere 2023 yılında üretim yapılmadan proje iptal edildi.

‘Van’da Petrol Keşfedeceğiz’

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Sudan’da kiralanan arazileri Meclis gündemine taşıdı ve projenin Gabar’daki petrol gibi sonuçsuz kaldığını belirtti. Tahtasız, Türk çiftçilerin zor durumda bırakıldığını ve Sudan’da tarım projesinin başlamadan bitirildiğini vurguladı. AKP Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ise Sudan projesine cevap yerine Gabar petrolü hakkında konuşarak, Van Muradiye’de petrol arama çalışmalarına başlandığını belirtti.

AKP’li bakan Bekir Pakdemirli, projenin başarısızlığının ardından “Türk hükümeti olarak örnek çiftlik ve üretim faaliyetleri gerçekleştireceğiz” açıklamasını yapmıştı.

‘Vizyon Meselesi’ Denilmişti

AKP’nin Sudan’da hayata geçirdiği tarım projesi için kurulan Türk Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi, 2023 yılında tasfiye edildi. Muhalefetin eleştirilerine rağmen, dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, projenin vizyon meselesi olduğunu savunmuştu.

Related Posts

Türkiye’de kruvaziyer turizmi rotasında ilk sıra Kuşadası’nın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yılın ilk 4 ayında limanlara uğrayan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 artarak 169’a, kruvaziyer yolcu sayısının da yüzde 52,3 artışla 205 bin 758’e yükseldiğini bildirdi.

Japon elektronik üreticisi 10 bin kişiyi işten çıkaracak

Osaka merkezli elektronik üreticisi Panasonic, dünya genelinde 10 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

İslam Memiş altından vazgeçti: Elime geçenle onu alıyorum

Geçtiğimiz yıldan bu yana yükseliş eğilimini sürdüren ve rekor üstüne rekor kırarak fiyatını katlayan altın son haftalarda yaşadığı dalgalanma ile soru işaretleri oluşturdu. Uzmanların bir kısmı altının fiyat düzeltmesi yaptığını ifade ederken bir …

Teknoloji devi 10 bin kişiyi işten çıkaracak

Teknoliji devi Panasonic Holdings, Japonya’daki çalışanları da dahil olmak üzere 10 bin kişiyi işten çıkaracağını bildirdi.

Kuaförden düğüne her yerde artık müzik ücretli! Yabancı için de ödenecek

Restoranlardan kuaförlere, düğün salonlarından mağazalara kadar halka açık müzik çalan tüm işletmelerde artık telif bedeli ödenecek. MESAM Başkanı Recep Ergül, sadece yerli müzik için değil yabancı müzik için de aynı ödemenin yapılacağını dikkat çekti.

Büyüyen tehlike

Her fırsatta ifade etmişimdir; 20. Asır 1945-1989 arasında hüküm sürmüş bir zamân dilimidir. Hobsbawn’ın onu Kısa Yüzyıl olarak nitelemesi boşuna değildir. 1989’u esas almamın sebebi ise, 20.Asrı nitelendiren meşhûr Berlin Duvarı’nın yıkılışıdır. Bu sembolik bir değerlendirmedir. Değilse 20.Asrın yıkılışı bu hâdise bir anda olmuş bitmiş değildir. Çöküş, parça parça yaşandı ve hâlen yaşanmakta . 2025, yâni kronolojik olarak 21. Asrın ilk çeyreğinde bile çöküş devâm ediyor. Bunu bana düşündüren

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir