Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Sessiz Kalp Krizinin Belirtileri ve Önemi

Kalp, vücudumuzdaki tüm sistem ve organlara oksijen ve besin taşıyarak onları besler. Ancak sağlıksız alışkanlıklar, bu önemli organın işlevlerini bozabilir. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, kalp sağlığıyla ilgili problemlerin bazen sessizce ilerleyebileceğine dikkat çekiyor. Koylan’a göre, özellikle sessiz kalp krizleri toplumda yeterince bilinmemekte, ancak ciddi sonuçlara yol açabilmektedir. Bu nedenle belirtileri tanımak ve bilinçlenmek yaşamsal sonuçlar doğurabilir.

30 Dakikalık Yürüyüş Kalbi Korur!

Kalp krizi genellikle göğüs ağrısı, kol uyuşması veya nefes darlığı gibi belirtilerle kendini gösterir. Ancak her kriz belirtilerle ortaya çıkmayabilir. Sessiz kalp krizinin daha yaygın olduğunu belirten Prof. Dr. Nevrez Koylan, bu durumun farkına varılamayabileceğine dikkat çekiyor. Sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmek, düzenli egzersiz yapmak ve stresten uzak durmak, kalp sağlığı için hayati önem taşıyor. Günde sadece 30 dakikalık yürüyüş bile kalp sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.

Kriz Atladığınızı Tesadüfen Öğrenmeyin!

Sessiz kalp krizinde belirtiler o kadar belirgin olmayabilir ki kişi kriz geçirdiğinin farkında bile olmayabilir. Özellikle risk grubundaki kişilerin düzenli sağlık kontrolleri yaptırması ve belirtilere dikkat etmesi önemlidir. Prof. Dr. Nevrez Koylan’a göre, sessiz kalp krizi riski yüksek olan bireylerin dikkatli olmaları ve gerektiğinde doktora başvurmaları gerekmektedir.

Griple Karıştırılmamalıdır!

Sessiz kalp krizi belirtileri genellikle hafiftir ve grip veya yorgunluk gibi durumlarla karıştırılabilir. Belirtilerin yanı sıra risk grubundaki kişilerin özellikle dikkatli olması önemlidir. Bu nedenle belirtilerde herhangi bir şüphe olması durumunda uzman bir doktora başvurmakta fayda var. Kardiyoloji uzmanları gerekli görürse çeşitli testler yaparak durumu değerlendirebilir.

Sessiz Kalp Krizi Belirtileri

1- Geçmeyen ve nedeni açıklanamayan sırt, çene veya boyun ağrısı.

2- Sürekli hissedilen halsizlik ve derin bir bitkinlik.

3- Sebepsiz mide bulantısı, şişkinlik veya hazımsızlık.

4- Genellikle gece yaşanan ve nedensizce oluşan soğuk terleme.

5- Özellikle ayakta dururken yaşanan baş dönmesi ve baygınlık hissi.

6- Merdiven çıkmak gibi basit eylemlerde alışılmadık zorlanma.

7- Aralıklı ve hafif hissedilen küçük göğüs sıkışmaları.

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Bilimsel çalışma yapıldı: D vitamini takviyesi hücresel yaşlanmayı yavaşlatabilir

Bilimsel çalışma yapıldı: D vitamini takviyesi hücresel yaşlanmayı yavaşlatabilir

Sabah mı duş almalı, akşam mı? Kararı bakteriler veriyor

‘Sabah mı yoksa akşam mı duş almak daha hijyenik?’ tartışması uzun zamandır sürüyor. Kimileri sabah duşunun güne zinde başlamanın anahtarı olduğunu savunurken, kimileri günün yorgunluğunu atmak için gece duşunu tercih ediyor. Ancak klinik mikrobiyoloji uzmanı Primrose Freestone’a göre bu sorunun bilimsel bir cevabı var.

Bağırsak Sağlığı İçin Ne Yapmalı?

Bağırsak sağlığı tüm vücudu ilgilendiriyor.  Karın ağrısı, şiddetli ishal, dışkıda kan, kilo kaybı ve yorgunluk varsa mutlaka bir uzman doktora başvurun.