Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan: ‘Vaka elemesi yapılması gerekiyor’

Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan: “Vaka Elemesi Yapılması Gerekiyor”

Ankara‘da “Sağlıklı Türkiye Yüzyılında Sağlık Okuryazarlığı Sempozyumu” düzenlendi

ANKARA – Sağlık-Sen ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen “Sağlıklı Türkiye Yüzyılında Sağlık Okuryazarlığı Sempozyumu”na katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Faruk Doğan, acil durum vakalarında vaka elemesinin yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Doğan, “Her vakaya ambulansın gitmemesi gerekiyor. Kalp krizi geçiren vatandaşımızın, yüksekten düşen vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bunlara öncelik verilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın ise sempozyumda toplumun sağlık okuryazarlığını artırmanın önemine değinerek, “Sağlık okuryazarlığı bireylerin sağlıkla ilgili bilgilere erişimini, anlayışını ve bu bilgileri kullanma becerisini ifade etmektedir. Bu kavram toplumsal bir dönüşümü gerektirmektedir. Sağlık-Sen ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin bu girişimi, Türkiye’nin sağlık vizyonuna önemli katkılar sağlamaktadır” dedi.

“Sağlık okuryazarlığı sağlıkta şiddet olaylarının önüne geçebilir”

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Faruk Doğan da akademik sendikacılığın sağlık okuryazarlığına önemli katkılar sağlayabileceğini belirterek, “Her türlü acil durumda her vatandaşımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Ancak her vakaya ambulansın gitmemesi gerektiğine inanıyoruz. Vaka elemesi yapılması gerekiyor. Sağlık okuryazarlığı, sağlıkta şiddet olaylarını önlemede büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

Sempozyum, ödül takdimleri ve öğrencilere verilen konferans ile sona erdi. Sempozyuma Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Faruk Doğan, pek çok akademisyen ve öğrenci katıldı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / BİLAL SARIKAVAK – Sağlık

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Kalple ilgili sağlık problemlerinin bazen sinsi ilerleyebileceğinden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, sessiz kalp krizinin 7 belirtisini açıkladı.

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Bilimsel çalışma yapıldı: D vitamini takviyesi hücresel yaşlanmayı yavaşlatabilir

Bilimsel çalışma yapıldı: D vitamini takviyesi hücresel yaşlanmayı yavaşlatabilir

Sabah mı duş almalı, akşam mı? Kararı bakteriler veriyor

‘Sabah mı yoksa akşam mı duş almak daha hijyenik?’ tartışması uzun zamandır sürüyor. Kimileri sabah duşunun güne zinde başlamanın anahtarı olduğunu savunurken, kimileri günün yorgunluğunu atmak için gece duşunu tercih ediyor. Ancak klinik mikrobiyoloji uzmanı Primrose Freestone’a göre bu sorunun bilimsel bir cevabı var.