Sağlık Bakanlığı yutulabilir mide balonunu yasakladı

Sağlık Bakanlığı, Yutulabilir Mide Balonlarını Yasakladı

Sağlık Bakanlığı, yeni yılın ilk haftasında, Türkiye’de zayıflamak için sıklıkla tercih edilen ‘yutulabilir mide balonları’nı yasaklama kararı aldı. Kararın detayları Hürriyet’ten Özge Eğrikar’a verilen bilgilerle ortaya çıktı.

Türkiye Obezite Cerrahisi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Oktay Banlı, yaptığı açıklamada, “Uygulama kolay olduğundan genel cerrahi ve gastroenteroloji dışındaki uzmanların da yaptığı ve uygun olmayan koşullarda takıldığı gözlenince Avrupa’da yasaklandı. Türkiye de yasağa riayet etti” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Banlı, bu yöntemi detaylı bir şekilde anlatırken, uyarılarda da bulundu. Balonun mide içinde şişerek 5-6 ay sonra kendiliğinden eridiğini belirten Banlı, reklamların çok yapıldığını ve talebin fazla olduğunu ancak işlem sırasında bazı risklerin atlandığını vurguladı.

2024 yılında Türkiye’de 6 bin 500 kişiye, Avrupa’da ise 25 bin kişiye bu uygulamanın yapıldığını belirten Prof. Dr. Banlı, AB Komisyonu’nun yutulabilir mide balonları ile ilgili nihai kararını 9 Şubat’ta vereceğini ifade etti.

Hayatınızın Aşkını Bakteriler Seçiyor Olabilir Mi?

Uzmanlar, hayatınızdaki aşkı belirleyen bakterileri anlatıyor. Detayları Bakterin Kadar Yaşa programında bilim insanı Ali Rıza Akın paylaşıyor.

Related Posts

Bakan Işıkhan’dan SUT değişikliğiyle ilgili açıklama: 25 farklı kanser ilacı geri ödeme listesine dahil edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’deki düzenlemelerle 25 farklı kanser tedavisinde kullanılan 5 immünoterapi ilacını, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) geri ödeme listesine dahil ettiklerini bildirdi.

Sadece 30 gün şekersiz yaşayın… Vücudunuzda neler değiştiğine inanamayacaksınız

Günlük hayatın görünmez bağımlılığı olan şeker, yalnızca damak tadımızı değil, bedenimizin işleyişini de etkiliyor. Sadece 30 gün boyunca ilave şekeri kesmek zihinsel berraklıktan karaciğer sağlığına, cilt gençliğinden bağışıklık sistemine kadar vücutta adeta sessiz bir devrim başlatıyor.

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Kalple ilgili sağlık problemlerinin bazen sinsi ilerleyebileceğinden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, sessiz kalp krizinin 7 belirtisini açıkladı.