OnePlus kullanıcıları bu habere çok sevinecekler

OnePlus, Android Partner Programı’na dahil olan akıllı telefon markalarından biri olarak, kısa süre önce mevcut amiral gemisi OnePlus 12 için Android 15 beta önizleme güncellemesini yayınladı. OnePlus’ın, yeni Oxygen OS 15 ile çeşitli yenilikler sunması bekleniyor ve bu yeniliklerden biri hakkında detaylar şimdiden ortaya çıkmış durumda. Görünüşe göre OnePlus, Oxygen OS 15’e “Gizlilik Filigranı” adında gizlilik odaklı bir özellik eklemeyi planlıyor.

OnePlus hayranı 1NormalUsername, bu özelliğe ait referansları Ayarlar uygulamasının kod parçacıklarında keşfetti. Özelliğin, OnePlus Fotoğraflar uygulaması aracılığıyla kullanılabilir olacağı belirtiliyor.

Kod açıklamalarına göre, Gizlilik Filigranı kullanıcıların fotoğraflarını paylaşmadan önce filigran eklemelerine olanak tanıyacak. Ancak, bu filigranın belgelerin veya fotoğrafların kötüye kullanılmasını nasıl önleyeceği henüz net değil.

OnePlus 12 kullanıcıları, Fotoğraflar uygulamasını açarak ve “Düzenle” seçeneğine tıklayarak fotoğraflarına filigran ekleyebilecekler. Şu anda, bu menüde ünlü Hasselblad Filigranı veya daha genel bir filigran eklemek mümkün. Ancak yakında Gizlilik Filigranı seçeneğiyle karşılaşabilirler.

Ayrıca, OnePlus telefonlar için Pixelate özelliğinde de bir yükseltme yapılması bekleniyor. Bir diğer kod dizesine göre, yeni AutoPixelate 2.0 özelliği, adından da anlaşılacağı gibi, özel bilgilerinizi otomatik olarak pikselleyerek gizliliğinizi koruyacak. Şu anda, OnePlus telefonları Oxygen OS 14 ile herhangi bir görüntünün herhangi bir bölümünü pikseleyebilme moduna sahip. Ancak Oxygen OS 15 ile birlikte, özel bilgilerinizi otomatik olarak pikselleyen yeni bir AutoPixelate 2.0 özelliği sunulacak.

Oxygen OS, Color OS ile aynı kod tabanını paylaştığından, bu özelliklerin Oppo ve Realme telefonlarında da Android 15 ile birlikte görünmesi muhtemel.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx