Mayasız yoğurt yapılır mı demeyin! Sütün içine 2 tane atınca taş gibi tutuyormuş

Mayasız yoğurt yapmak için kullanılan biber tekniği, istediğiniz kıvamda olması için dikkat edilmesi gereken ilk adımdır. İşte mayasız yoğurt hazırlamak için bilmeniz gerekenler.

Birçok kişi hazır yoğurt satın almak yerine mayalama işlemini tercih ediyor. Ancak bazı durumlarda hazır maya kullanılmayabiliyor. Buna rağmen yoğurdu kolaylıkla mayalayabilirsiniz. Kendi mayanızı elde etmek için mutlaka deneyin.

Sosyal medyada ilgi çeken biber tekniği birçok kişi tarafından beğenildi. Hazır mayaya gerek kalmadan en doğalını elde etmek için 2 tane yeşil bibere ihtiyacınız var. Üstelik hazırlama işlemi de çok basit.

İlk olarak ağzını kapatabileceğiniz bir kabın içerisine iki adet yeşil biberin sağlarını kopararak koyun. Ardından kabın yarısına kadar ılık süt ilave edin. Daha sonra iyice kapatarak 12-14 saat aralığında bekletmelisiniz.

Biber ve sütle yapılan bu maya, probiyotik açısından oldukça zengindir. Probiyotikler, sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bu süreçte farklı biber çeşitleri kullanarak lezzet varyasyonları yaratabilirsiniz. Örneğin, kırmızı biberler daha tatlı bir aroma katarken, acı biberler daha keskin bir lezzet sağlar. Her biber çeşidi, farklı bir maya aroması oluşturur.

Sonucunda elde edeceğiniz maya ile dilediğiniz kadar yoğurt yapabilirsiniz. Bir sonraki aşamalar için de maya olarak saklayabilirsiniz. Böylece hem lezzetli hem sağlıklı hem de tam kıvamında bir yoğurt elde edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx