Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 4 bin lira ikramiyeyi kimler alabilecek?

Kurban Bayramı Emekli İkramiyeleri Hesaplara Ne Zaman Yatırılacak?

Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri tahsis numarasına göre farklı tarihlerde hesaplara yatırılacak. İkramiye ödemeleri için herhangi bir başvuruya gerek bulunmamakla birlikte ödemeler, maaş alınan hesaplar aracılığıyla yatırılacak. Peki, emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak ve kimler alabilecek?

Kurban Bayramı 2025 Emekli İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödeme takvimi SGK tarafından açıklanacak. Bayram ikramiyeleri bu sefer tek seferde 4 bin lira olarak hesaplara aktarılacak.

Kurban Bayramı öncesinde ikramiye ödemelerinin tamamı hesaplara aktarılacak. Bu yıl bayram 6 Haziran’da başlayacak.

Bayram ikramiyelerinin 2-6 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama yapıldığında detaylar paylaşılacak.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda ikramiye ödemeleri 3 gün içinde hesaplara yatırılmıştı. Ödemeler ilk olarak 4A SSK emeklileri ile başlarken 4B ve 4C emeklileriyle devam etti. İkramiye ödemeleri tahsis numarasına göre farklı günlerde yatırılabiliyor.

Sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle gerçekleştirilecek.

Bayram İkramiyesi Kimler Alabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli aylığı, yaşlılık maaşı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri, ölüm geliri alanlar faydalanabilecek.

Ayrıca şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alabilirler.

Dul ve yetim maaşı alanlara ise hisse oranına göre ödeme yapılıyor. Eşinin vefat etmesi sebebiyle dul maaşının yüzde 50’sini alanlara 2 bin lira, yüzde 75’ini alanlara 3 bin lira, yetim aylığını yüzde 25 olarak alanlara ise bin lira ikramiye ödemesi yapılacak.

Related Posts

İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın zirvesinde

İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1529 uçuşla nisan ayında Avrupa’nın en yoğun havalimanı olarak kayıtlara geçti.

GES’lerdeki arızaları hızlı tespit edebilecek sistem çalışmaları başladı

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) ile 3 üniversitenin ortak geliştirileceği yapay zeka destekli yazılım sayesinde, güneş enerji santrallerindeki (GES) panellerde meydana gelen arızaların anında ve nokta atışı tespit edilmesi amaçlanıyor.

Kurumlar vergisi beyannamesi için son gün yarın

Kurumlar vergisi mükelleflerinin, 2024 hesap dönemine ait beyannamelerinin verilme ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri yarın gün sonunda dolacak.

TZOB Genel Başkanı, zirai dondan etkilenen meyve bahçelerini inceledi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta zirai don ve dolu nedeniyle zarar gören meyve bahçelerinde incelemelerde bulundu.

40 gün içinde uçurum gibi fark: Borsada milyarlar buhar oldu

Yurt içindeki siyasi gerilim ekonomiyi alt üst etmeye devam ediyor. Bu durum ülkede yaklaşık 7-8 milyon kişinin birikimini değerlendirmek için kullandığı Borsa İstanbul’a da yansıdı.

Kaçak elektrik kullanımını tespit eden sayaç geliştirildi

Dicle Elektrik, AR-GE birimi tarafından geliştirilen ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından onaylanan “Haberleşmeli Nötrsüz Sayaç” ile kaçak elektrik kullanımının önüne geçmeyi hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir