Kalp Krizi Tehlikesine Dikkat: Her 4 Kişiden Biri Risk Altında

Kalp Krizinin Tehlikelerine Dikkat! Her 4 Kişiden Biri Risk Altında

KAYSERİ – Kalp krizi, sessiz bir düşman olarak adlandırılıyor. Acıbadem Kayseri Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Karakaş, kalp hastalıklarının genellikle belirti vermeden meydana geldiğini ve dünya genelinde yılda 18 milyon kişinin, Türkiye’de ise 200 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirtiyor.

Doç. Dr. Karakaş, Türkiye’de her 4 kişiden birinin hayatının belli bir döneminde kalp hastalığıyla karşılaştığını ve bu hastalığın sessiz ama tehlikeli bir düşman olduğunu vurguluyor. Kalp damar tıkanıklıklarının belirti vermeden ilerlediğini ve erken yaşlarda başlayan bir süreç olduğunu ifade ediyor.

Belirtileri göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı gibi olan kalp krizine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Karakaş, vurguluyor: “Normalden farklı bir rahatsızlık hissedildiğinde hafife alınmamalı, çünkü zamanında müdahale edilmezse kalp kaslarına kalıcı hasar verebilir ve ölümle sonuçlanabilir.”

Doç. Dr. Karakaş, kalp gribine de dikkat çekerek Covid ve diğer virüslerin kalp kası hasarı yapabileceğini aktarıyor. Kalp krizinden bağımsız olarak, kalp gribinin de belirtilerinin benzer olduğunu ve profesyonel destek alınması gerektiğini belirtiyor.

Doç. Dr. Karakaş, her an karşılaşabileceğimiz kalp krizi riskine karşı sağlıklı bir yaşam tarzı benimsememiz gerektiğini ve düzenli kontrollerin önemini vurgulayarak, “Kalbinizi koruyun, kendinize ve sevdiklerinize dikkat edin” diyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

Reklamdır

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / EREN KAN – Sağlık

Related Posts

1 ışık yılı kaç kilometre mesafe? Bilimsel hesaplama! İşte 1 ışık yılı mesafesi

Uzay çalışmalarıyla ilgili gelişmelerde sıkça kullanılan ışık yılı ifadesi sonrasında “1 ışık yılı kaç kilometre mesafe?” sorusunun cevabı merak ediliyor. Sorgulayanlar için 1 ışık yılı mesafesiyle ilgili ayrıntıları haberimizde derledik. Peki, 1 ışık yılı kaç kilometre mesafe? İşte 1 ışık yılı kilometre hesabı…

“Köklerinden kopmadan ama yeniden yorumlayarak”; alternatif popun genç sesi Yas Akdağ, köklerini ve müzik yolculuğunu anlatıyor

Klasik piyano ve caz saksafonla başlayan müzik serüveni onu New York’un bağımsız sahnesine taşıdı; cazla özgürleşti, alternatif pop’ta kendini buldu. Londra’dan New York’a uzanan yolculuğunda “ev”i şehirlerde değil, insanlarda, anılarda ve melodilerde arayan genç sanatçı dinleyicisini duygusal bir keşfe davet ediyor

ATA AÖF bütünleme sınav giriş yerleri açıklandı mı? ATA AÖF bütünleme sınavları ne zaman? ATA AÖF üç ders sınavı ne zaman?

Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (ATA AÖF) bütünleme sınavlarının takvimi kısa süre önce resmi olarak açıklandı. Peki, sınavları ne zaman? ATA AÖF üç ders sınavı ne zaman?

Galatasaray hatıra parası ne kadar, kaç TL? Darphane Galatasaray 25. Şampiyonluk hatıra parası nereden alınır?

Darphane, Galatasaray’ın 25. şampiyonluğu için hatıra parası basıyor. Galatasaray Futbol Takımı, Süper Lig’de 2024-2025 sezonunu zirvede tamamlayarak üst üste 3, toplamda 25. kez şampiyonluğa ulaştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Galatasaray’ın Trendyol Süper Lig şampiyonluğu için hatıra parası çıkarmaya hazırlanıyor. Peki, Galatasaray hatıra parası ne kadar, kaç TL? Darphane Galatasaray 25. Şampiyonluk hatıra parası nereden alınır? İşte detaylar…

Husiler kimdir, hangi ülkeye ait? Husiler’in askeri gücü ne kadar? Yemen’deki İran destekli Husiler dünyanın gündeminde!

İsrail-İran arasındaki gerilim sürerken, Yemen’deki İran destekli Husiler, İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bazı “hassas noktaları” hedef aldıklarını duyurdu. Husilerin Askeri Sözcüsü ayrıca, bu operasyonun İran ordusu ve Devrim Muhafızları tarafından yürütülen operasyonlarla uyumlu olduğunu ve hedeflerine başarıyla ulaştığını kaydetti. Bu gelişmenin ardından, Husiler yeniden dünyanın gündemine oturdu. Yemen’de, Şiiliğin Sünniliğe en yakın kolu sayılan ve bir zamanlar Yemen’i yöneten Zeydi mezhebine mensup kesim içinde şekillenmeye başlayan Husiler, siyasi bir hareket olarak 1992’de Hüseyin Bedreddin el-Husi tarafından kuruldu. Peki, Husiler kimdir, hangi ülkeye ait? Husiler’in askeri gücü ne kadar? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Galatasaray Lisesi’nin 37’nci Kültür ve Sanat Festivali başlıyor

Galatasaray Lisesi’nin 37’nci Kültür ve Sanat Festivali başlıyor