Kalp Krizinin Tehlikelerine Dikkat! Her 4 Kişiden Biri Risk Altında
KAYSERİ – Kalp krizi, sessiz bir düşman olarak adlandırılıyor. Acıbadem Kayseri Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Karakaş, kalp hastalıklarının genellikle belirti vermeden meydana geldiğini ve dünya genelinde yılda 18 milyon kişinin, Türkiye’de ise 200 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirtiyor.
Doç. Dr. Karakaş, Türkiye’de her 4 kişiden birinin hayatının belli bir döneminde kalp hastalığıyla karşılaştığını ve bu hastalığın sessiz ama tehlikeli bir düşman olduğunu vurguluyor. Kalp damar tıkanıklıklarının belirti vermeden ilerlediğini ve erken yaşlarda başlayan bir süreç olduğunu ifade ediyor.
Belirtileri göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı gibi olan kalp krizine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Karakaş, vurguluyor: “Normalden farklı bir rahatsızlık hissedildiğinde hafife alınmamalı, çünkü zamanında müdahale edilmezse kalp kaslarına kalıcı hasar verebilir ve ölümle sonuçlanabilir.”
Doç. Dr. Karakaş, kalp gribine de dikkat çekerek Covid ve diğer virüslerin kalp kası hasarı yapabileceğini aktarıyor. Kalp krizinden bağımsız olarak, kalp gribinin de belirtilerinin benzer olduğunu ve profesyonel destek alınması gerektiğini belirtiyor.
Doç. Dr. Karakaş, her an karşılaşabileceğimiz kalp krizi riskine karşı sağlıklı bir yaşam tarzı benimsememiz gerektiğini ve düzenli kontrollerin önemini vurgulayarak, “Kalbinizi koruyun, kendinize ve sevdiklerinize dikkat edin” diyor.
Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / EREN KAN – Sağlık
More Stories
CHP’li Taşkent: Proje Okullarında Atamalar Siyasi Yakınlığa Dayanıyor
Uludağ Üniversitesi Öğrencilerinden Polis Teşkilatına Sürpriz Kavga Şakası
Adıyaman’da İlkolu Öğrencileri Şekerden Zehirlendi