İlkbaharda asla bu besinleri ağzınıza sürmeyin

İlkbahar aylarının gelmesiyle beraber gardıroplarda da değişimler başladı. Beslenme uzmanı Ro Huntriss da yeme alışkanlıklarına ilişkin uyarılarda bulundu.

Ro, beslenme hedeflerine ulaşmak için mevsim ürünlerinin tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Mevsim değişimlerinin yiyecek tercihlerini etkileyebileceğini aktaran Ro, sıcak aylarda genellikle salatalar, serin yemeklerin tüketilmesi gerektiğini söyledi.

BESİN ALIMINIZI ÇEŞİTLENDİRİN 

Uzman isim ,bahar aylarına girilirken besin alımınızı çeşitlendirebilmek içinse taze, mevsimlik ürünleri beslenmenize dahil etmenin önemli olduğunu açıkladı. Diyetisyen Ro Huntriss, diyetinize mevsiminde ürünler eklemenin besin alımınızı çeşitlendirmenize yardımcı olabileceğini söyledi.

İLKBAHARDA YEŞİLLİK TÜKETİN

İlkbaharda yapraklı yeşillikler, kuşkonmaz, çilek, turp gibi taze meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerektiğini  ifade etti. Yemek yapmayı sevenler içinse, muz, havuç, ananas, kara lahana ve mantar gibi besinlerin kullanılmasının sağlık açısından faydalı olabileceğini söyledi. Ro, ayrıca sıvı tüketimi alışkanlığının da değiştirilmesi gerektiğini hatırlattı.

SU TÜKETMEYE DİKKAT EDİN

Sıcaklıkların artması nedeniyle vücut terleme yoluyla daha fazla su kaybı yaşanıyor. Bu da sıvı ihtiyacının artmasına neden oluyor. Ro, daha fazla su içmenin enerji seviyesinin korunmasına yaradığını ve sindirimi desteklediğini söyledi. Ro bu nedenle su alımını buna göre ayarlanması gerektiğini vurguladı. 

İLKHABARDA TÜKETİLMEMESİ GEREKEN BESİNLER

Aşırı işlenmiş gıdalar, fazla tuzlu yiyecekler, aşırı kafein, yağlı yemekler ve mevsimi olmayan sebze ve meyveler. Bu besinlerin tüketilmesi enfeksiyon gibi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Kalple ilgili sağlık problemlerinin bazen sinsi ilerleyebileceğinden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, sessiz kalp krizinin 7 belirtisini açıkladı.

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Bilimsel çalışma yapıldı: D vitamini takviyesi hücresel yaşlanmayı yavaşlatabilir

Bilimsel çalışma yapıldı: D vitamini takviyesi hücresel yaşlanmayı yavaşlatabilir

Sabah mı duş almalı, akşam mı? Kararı bakteriler veriyor

‘Sabah mı yoksa akşam mı duş almak daha hijyenik?’ tartışması uzun zamandır sürüyor. Kimileri sabah duşunun güne zinde başlamanın anahtarı olduğunu savunurken, kimileri günün yorgunluğunu atmak için gece duşunu tercih ediyor. Ancak klinik mikrobiyoloji uzmanı Primrose Freestone’a göre bu sorunun bilimsel bir cevabı var.