Görevden alınan Hakkari Belediye Başkanı hakkında mahkemeden karar!

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın yargılandığı davanın duruşması, saat 10.30 sıralarında başladı. Akış’la beraber 13 kişinin yargılandığı Hakkari 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, 6 avukat katıldı.

DEM’Lİ VEKİLLER VE POLİS ARASINDA GERGİNLİK YŞANDI

Duruşmayı izlemek isteyen DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ile Keskin Bayındır, DEM Parti milletvekilleri ve partililerin adliye bahçesine girişlerine izin verilmedi. Polis, adliye önünde geniş güvenlik önlemleri alırken, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve eski DEP Milletvekili Leyla Zana’nın da bugün Hakkari’ye gelecekleri belirtildi. Adliye binasının dışında bekletilen DEM Parti’li milletvekilleri ile polis görevlileri arasında da zaman zaman tartışma yaşandı.

 

‘ASLA KAÇMA GİRİŞİMİNDE BULUNMADIM’

Duruşmaya katılıp, savunma yapan Akış, “Benim kaçtığıma ilişkin haberleri duydum. Asla kaçma girişiminde bulunmadım. Yaptığım her şeyin arkasındayım. Siyasi olarak ne yapmam gerekiyorsa, onu yaptım. Karşınızda başı dik bir şekilde duruyorum. Barış dedim, kardeşlik dedim, eşitlik dedim, özgürlük dedim. Halen de diyorum. Tüm yaşamımı bunların etrafında ördüm. Tutuklanmaktan, cezaevine girmekten korkmuyorum. Yeniden iddianamenin hazırlanmasını talep ediyorum. Dönemin FETÖ’cü savcısı tarafından hazırlanan iddianame ile yargılanmak istemiyorum” dedi

MAHKEMEDEN KARAR

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ a yargılandığı davanın bugün Hakkari 1. Ağır Ceza Mehkemesi’ nde görülen duuruşmasında 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

İçişleri Bakanlığı, Hakkari Valisi Ali Çelik’in Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini bildirmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx