Dev tıbbi malzeme firması Türklab, konkordato ilan etti

Türklab, Covid-19 Pandemisi Döneminde Konkordato İlan Etti

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sürecinde yerli test kitlerini yurt dışına satışıyla adından söz ettiren İzmir merkezli Türklab firması, konkordato ilan etti.

TÜRKLAB, İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde 27 Yıldır Faaliyet Gösteriyordu

İzmir’in Menderes ilçesinde bulunan İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde 27 yıldır faaliyet gösteren Türklab, mali sıkıntılarla boğuşmaktaydı. Firma, yerli antikor kullandığı test kitlerini yurt dışına pazarlayarak küresel arenada kendine sağlam bir yer edinmişti. Ancak yaşanan mali sorunlar nedeniyle İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato başvurusunda bulundu.

Şahin Yağlıdere ve Kartal Yağlıdere’nin sahip olduğu Türklab Tıbbi Malzemeler, S.K. Teknoloji Araştırma Geliştirme ve Farlab İlaç Özel Sağlık Hizmetleri adlı şirketler, bir borç yapılandırma sürecine girdi ve mahkemeden geçici mühlet kararı aldı. Türklab’a ve bağlı şirketlerine uygun bir konkordato süreci sağlanması amacıyla Hatice Karpuzoğlu ve Hukukçu Doç. Dr. Bilgehan Yeşilova, geçici konkordato komiseri olarak atanmıştır. Mahkeme, gelecek duruşmayı, geçici mühletin sona ereceği 8 Temmuz tarihinde gerçekleştirecektir.

Türklab, 1996 yılında Labmen adıyla kurulmuş ve daha sonra ismini Türklab olarak değiştirmiştir. Firma, ilk olarak gebelik testi üretimiyle sektöre adım atmıştır. Kartal Yağlıdere’nin 2001’de şirketi devralmasının ardından Türklab, uluslararası alanda da faaliyet göstermeye başlamıştır. Firma, 2000’lerin başında Almanya’da 12 bin bayili bir ilaç firmasıyla işbirliği yapmıştır.

2008 yılında üretim kapasitesini artırarak İzmir AOSB’ye taşınan Türklab, 2014 yılında modern teknolojilere yatırım yapmış ve Covid-19 pandemisi sürecinde yerli test kitlerini yurt dışına satışını gerçekleştirerek büyük bir başarı elde etmiştir.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Kalple ilgili sağlık problemlerinin bazen sinsi ilerleyebileceğinden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, sessiz kalp krizinin 7 belirtisini açıkladı.

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Bilimsel çalışma yapıldı: D vitamini takviyesi hücresel yaşlanmayı yavaşlatabilir

Bilimsel çalışma yapıldı: D vitamini takviyesi hücresel yaşlanmayı yavaşlatabilir

Sabah mı duş almalı, akşam mı? Kararı bakteriler veriyor

‘Sabah mı yoksa akşam mı duş almak daha hijyenik?’ tartışması uzun zamandır sürüyor. Kimileri sabah duşunun güne zinde başlamanın anahtarı olduğunu savunurken, kimileri günün yorgunluğunu atmak için gece duşunu tercih ediyor. Ancak klinik mikrobiyoloji uzmanı Primrose Freestone’a göre bu sorunun bilimsel bir cevabı var.