Başörtüsü Açıklaması Üzerine Öğrencilerden Tepki ve Destek

ADÜ Öğrencilerinden Başörtüsü Açıklamasına Destek

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) görev yapan Doç. Dr. Mehmet Aydıner’in başörtüsüne ilişkin söylemleri, öğrencilerin tepkisine neden oldu. 28 Şubat mağduru emekli öğretmen Mefaret Kılınç, yaptığı basın açıklamasında, “28 Şubat dönemini tekrar yaşamak istemiyorum” dedi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde görevli Doç. Dr. Mehmet Aydıner’in, akademik personel alımı mülakatında başörtülü adaylara yönelik sözleri tepkilere yol açtı. Farklı öğrenci toplulukları bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına katılan emekli öğretmen Mefaret Kılınç, 28 Şubat mağduru olduğunu ve gençlere destek olmak için orada olduğunu belirtti. Başörtülü olduğu için öğretmenlikten men edildiğini ve bu süreci unutamadığını dile getirdi.

Hatice Betül Gençer adlı psikoloji öğrencisi, ayrıştırılmak istemediklerini, başörtülü oldukları için dışlanmak istemediklerini vurgulayarak, herkesin eğitim hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Öğrenci toplulukları adına konuşan Emine Sena Gürdal, üniversitelerin bilimin ve adaletin yeşermesi gerektiğini belirterek, ayrımcı söylemleri kınadıklarını dile getirdi.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Güneş, başörtüsünün siyasi bir araç olmadığını, İslam’ın emri olduğunu vurgulayarak, başörtülü insanların herhangi bir ideoloji değişikliğinde korku yaşamamaları gerektiğini ifade etti.

ADÜ Rektörlüğü’nce Doç. Dr. Mehmet Aydıner hakkında idari soruşturma açıldığı ve görevinden 3 ay süreyle uzaklaştırıldığı öğrenildi. Öğrenciler ise ’28 Şubat zihniyetine hayır’ yazılı pankartlarla tepkilerini dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

1 ışık yılı kaç kilometre mesafe? Bilimsel hesaplama! İşte 1 ışık yılı mesafesi

Uzay çalışmalarıyla ilgili gelişmelerde sıkça kullanılan ışık yılı ifadesi sonrasında “1 ışık yılı kaç kilometre mesafe?” sorusunun cevabı merak ediliyor. Sorgulayanlar için 1 ışık yılı mesafesiyle ilgili ayrıntıları haberimizde derledik. Peki, 1 ışık yılı kaç kilometre mesafe? İşte 1 ışık yılı kilometre hesabı…

“Köklerinden kopmadan ama yeniden yorumlayarak”; alternatif popun genç sesi Yas Akdağ, köklerini ve müzik yolculuğunu anlatıyor

Klasik piyano ve caz saksafonla başlayan müzik serüveni onu New York’un bağımsız sahnesine taşıdı; cazla özgürleşti, alternatif pop’ta kendini buldu. Londra’dan New York’a uzanan yolculuğunda “ev”i şehirlerde değil, insanlarda, anılarda ve melodilerde arayan genç sanatçı dinleyicisini duygusal bir keşfe davet ediyor

ATA AÖF bütünleme sınav giriş yerleri açıklandı mı? ATA AÖF bütünleme sınavları ne zaman? ATA AÖF üç ders sınavı ne zaman?

Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (ATA AÖF) bütünleme sınavlarının takvimi kısa süre önce resmi olarak açıklandı. Peki, sınavları ne zaman? ATA AÖF üç ders sınavı ne zaman?

Galatasaray hatıra parası ne kadar, kaç TL? Darphane Galatasaray 25. Şampiyonluk hatıra parası nereden alınır?

Darphane, Galatasaray’ın 25. şampiyonluğu için hatıra parası basıyor. Galatasaray Futbol Takımı, Süper Lig’de 2024-2025 sezonunu zirvede tamamlayarak üst üste 3, toplamda 25. kez şampiyonluğa ulaştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Galatasaray’ın Trendyol Süper Lig şampiyonluğu için hatıra parası çıkarmaya hazırlanıyor. Peki, Galatasaray hatıra parası ne kadar, kaç TL? Darphane Galatasaray 25. Şampiyonluk hatıra parası nereden alınır? İşte detaylar…

Husiler kimdir, hangi ülkeye ait? Husiler’in askeri gücü ne kadar? Yemen’deki İran destekli Husiler dünyanın gündeminde!

İsrail-İran arasındaki gerilim sürerken, Yemen’deki İran destekli Husiler, İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bazı “hassas noktaları” hedef aldıklarını duyurdu. Husilerin Askeri Sözcüsü ayrıca, bu operasyonun İran ordusu ve Devrim Muhafızları tarafından yürütülen operasyonlarla uyumlu olduğunu ve hedeflerine başarıyla ulaştığını kaydetti. Bu gelişmenin ardından, Husiler yeniden dünyanın gündemine oturdu. Yemen’de, Şiiliğin Sünniliğe en yakın kolu sayılan ve bir zamanlar Yemen’i yöneten Zeydi mezhebine mensup kesim içinde şekillenmeye başlayan Husiler, siyasi bir hareket olarak 1992’de Hüseyin Bedreddin el-Husi tarafından kuruldu. Peki, Husiler kimdir, hangi ülkeye ait? Husiler’in askeri gücü ne kadar? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Galatasaray Lisesi’nin 37’nci Kültür ve Sanat Festivali başlıyor

Galatasaray Lisesi’nin 37’nci Kültür ve Sanat Festivali başlıyor