Ajet’te yine rötar kavgası: Kabin görevlisini dövüyordu

Daha önceki ismi Anadolu Jet olan Ajet, sık sık gündeme gelen rötarlarıyla yarattığı mağduriyet ve uçak içinde yaşanan rötar kavgalarıyla gündeme gelmeye devam ediyor.

MÜNİH-İSTANBUL SEFERİ AKSAYINCA…

Son rötar kavgası, AJet’in Münih-İstanbul uçuşu öncesi yaşandı. Sosyal medya platformu Instagram’da paylaşılan cep telefonu görüntüsüne göre, uçaktaki bir yolcu kabin görevlilerine tepki gösterdi ve görevini yapmaya çalışan bir kabin memuruna fiziki müdahalede bulundu.

“BENİM ANAM ÖLDÜ, BEN CENAZEYE GİDİYORUM, BANANE SENİN YAKITINDAN”

Görüntülerde, ayağa kalkıp erkek görevliye tepki gösteren bir kişinin, “Saat kaç, beni bir yere alma arkadaş. 12.50’de uçacak uçak…Rezillik…Benim anam ölmüş, ben cenazeye gidiyorum lan, ben keyfimden bu uçağın içinde oturmuyorum. Manyak mısınız? Banane senin yakıtından. Rahatsız mısınız lan siz? Neyi sakin olacam, benim anam öldü anam…Ben cenazeye gidiyorum.” şeklinde ifadeler kullandığı görüldü.

KABİN GÖREVLİSİ: BENİM BABAM ÖLDÜ, BÖYLE Mİ DAVRANIYORUM SİZE

Bu ifadeleri kullandığı sırada erkek kabin görevlisini elleriyle itekleme suretiyle fiziksel müdahalede bulunması dikkati çeken yolcuya, kabin görevlisi de, “Benim babam öldü, ben böyle mi davranıyorum size?” diye yanıt verdi.

BASİT BİR ARAMADA RÖTAR HABERLERİ GÖRÜLEBİLİYOR

PD, Ajet’in rötar haberlerini derledi. İşte tepkilere neden olan ve sosyal medya sitelerine yansıyan o rötarlı uçuşlar:

6 Temmuz’da Gaziantep Havalimanı’ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmesi planlanan AJet uçağında, yolcular arasında çıkan kavga nedeniyle rötar yaşandı.

5 Temmuz’da Ankara- İstanbul 22:00 uçağı tam 4 saat rötar yaptı ve gece 02:00’de havalanabildi. İstanbul’a vardığında sabah ezanı okunuyordu.

11 Temmuz’da İstanbul-İzmir uçuşunda rötar krizi yaşandı. Saatlerce uçakta bekletilen yolcular, çileden çıktı. Hem kabin ekibi hem de yer hizmetleri memurlarıyla sözlü tartışma yaşadıkları anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

10 Haziran’da Ankara-Rize uçuşunda saat 19.35 uçağı 8 saat rötar yaptı. Uçakta kavga çıktı. Uçak gece 03.00’te kalkabildi.

24 Haziran’da Elazığ’dan Ankara’ya 18.15’de kalkması gereken uçak 2.5 saatlik rötarın ardından iptal edildi. Uçağın iptal edilmesiyle birlikte Elazığ Havalimanı’nda kavga çıktı.

26 Haziran’da Frankfurt-Ankara seferi, 24 saatten uzun süre gerçekleşmedi. Akşam saat 18.20’de kalkması planlanan uçak, 4 saatlik bir rötar yaşadı. Gece saatlerinde yolculara yapılan açıklamada uçuşun saat 11.15’e ertelendiği duyuruldu. Bazı yolcular uçak içinde sinir krizi geçirdi. Gece yarısına doğru uçuş iptal edildi. Yolculara yapılan açıklamada, uçağın saatinin 27 Haziran günü 11:15 olarak değiştirildiği ve yeni uçuş numarasının VF6650 olduğu belirtildi.

AJET GENEL MÜDÜRÜ KEREM SARP: BEKLENTİLERİ KARŞILAMADIK

Rötarlarla ilgili bir açıklama yapan Ajet Genel Müdürü Kerem Sarp, “Başlangıçta marka algısını, hep THY ile yan yana gittiği için, aradaki ayrımı tam yapamadık. Bu sefer beklentiler farklı oldu. Beklentiler farklı olunca da düşük maliyetli hava yolu standardında hizmet verdiğinizde bu sefer beklentileri karşılamamış olduk” demişti.

“HAKLI ELEŞTİRİLERİN TAMAMINI ALACAĞIZ”

Her türlü eleştiriye açık olduklarını belirten Sarp, “Sektörün tamamında bu sorunlar var. Birebir ilgileniyoruz. Ama yalan ve iftiraya tahammülümüz yok. Gerçek mağduriyet yaşayan yolcuyla, gerçek olmayan konuları ayırt etmemiz gerekiyor. Bununla ilgili haftalık, müşteri deneyimi ekibimiz var, gelen şikayetleri analiz ederek neleri iyileştireceğimize birlikte bakıyoruz. Çalışan arkadaşlarla birlikte birçok iradeyi gösteriyoruz ve bunları iyileştirmek için de elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Haklı eleştirilerin tamamını alacağız” diye konuşmuştu.

patronlardunyasi.com

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir