Şuruptan sonra içilen su öksürüğü körüklüyor! Uzmanı açıkladı: 15-30 beklemek şart

Öksürük Şurubundan Sonra Su İçmek Neden Zararlı Olabilir?

Birçok kişi iyileşmek için şurup tüketirken zorlanıyor. Şurupların içerisindeki aromalar genellikle hoş olmadığı için su içme alışkanlığı gelişebiliyor. Uzmanlara göre öksürük şurubu tüketildikten hemen sonra su içmek bazı olumsuz etkilere yol açabiliyor.

Öksürük Şurubunun İçilmesinden Sonra Su İçme Alışkanlığı

Pek çok kişi öksürük şurubu içtikten sonra hemen su içme alışkanlığına sahip. Ancak Dr. Kanika Bobli’ye göre; öksürük şurubu içtikten hemen sonra su tüketmek, olumsuz etkilere neden olabilir. Şurup veya öksürük şurubu tüketildikten sonra su içmek, birçok sağlık sorununa yol açabilir.

Öksürük Şurubunun Tadını Hafifletmek için Su İçmek

Öksürük şurubunun tadını hafifletmek için su tüketmek, aslında daha fazla öksürmeye yol açabilir. Şurupların içinde bulunan gliserin, mukozayı kaplayarak mukus üretimini azaltmaya başlar ve kuru öksürüğe neden olabilir.

Doğru Zamanda Su İçin

Öksürük şurubu içtikten hemen sonra su içmemelisiniz. Çünkü su, ilacın koruyucu tabakasını yıkar ve etkisini azaltır. Şurubun ardından en az 15-30 dakika beklemek, ilacın tam etkisini göstermesine yardımcı olabilir.

Sıvı Dengesine Dikkat

Öksürük şurubu tüketirken sıvı dengesine dikkat etmek önemlidir. Ayrıca doğal yöntemlerle öksürüğü hafifletebilirsiniz. Şurup tükettikten sonra bir süre bekledikten sonra ıhlamur, zencefil çayı, elma çayı, ekinezya çayı ve nane çayı gibi doğal içecekler tüketebilirsiniz.

Doğal Karışımlarla Destek

Doğal bitki çaylarını kullanarak öksürük problemini hafifletebilirsiniz. Bal ve limon karışımı, pekmez, zeytinyağı ve limon karışımı gibi doğal karışımlar da etkili olabilir. Boğaz ağrısını hafifletmek içinse dut veya andız pekmezi, boğaz pastili ve ılık su ile gargara yapabilirsiniz.

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Kalple ilgili sağlık problemlerinin bazen sinsi ilerleyebileceğinden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, sessiz kalp krizinin 7 belirtisini açıkladı.

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Bilimsel çalışma yapıldı: D vitamini takviyesi hücresel yaşlanmayı yavaşlatabilir

Bilimsel çalışma yapıldı: D vitamini takviyesi hücresel yaşlanmayı yavaşlatabilir

Sabah mı duş almalı, akşam mı? Kararı bakteriler veriyor

‘Sabah mı yoksa akşam mı duş almak daha hijyenik?’ tartışması uzun zamandır sürüyor. Kimileri sabah duşunun güne zinde başlamanın anahtarı olduğunu savunurken, kimileri günün yorgunluğunu atmak için gece duşunu tercih ediyor. Ancak klinik mikrobiyoloji uzmanı Primrose Freestone’a göre bu sorunun bilimsel bir cevabı var.