ASELSAN 50. yılında KKTC’de gençlerle buluşuyor

ASELSAN 50. Yılını TEKNOFEST 2025’te Kutluyor!

Türkiye’nin savunma sanayindeki öncü kuruluşlarından ASELSAN, 50. kuruluş yıl dönümünü dünyanın en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST 2025’te kutluyor. 1975 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurulan ASELSAN, Türkiye’ye uygulanan ambargoları aşmak amacıyla yola çıkmıştı.

ASELSAN’ın 50 Yılı TEKNOFEST’te!

TEKNOFEST 2025, KKTC Cumhurbaşkanlığı himayesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından 1-4 Mayıs tarihleri arasında Lefkoşa Eski Ercan Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. Festivalde ASELSAN, milli imkanlarla geliştirdiği teknolojileri ziyaretçilere tanıtacak.

Etkinlik kapsamında ASELSAN, dijital bir deneyim merkezi oluşturacak. Ziyaretçiler, ASELSAN’ın 1975’ten bugüne uzanan teknoloji yolculuğunu interaktif bir şekilde deneyimleyebilecek. Bu deneyim sayesinde, ASELSAN’ın savunma sanayisine kazandırdığı kritik sistemleri daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar.

Çinliler Togg T10F’i daha çıkmadan kopyaladılar mı?

Togg, geçtiğimiz yıl CES fuarına damga vuran T10F fastback modelini duyurdu. Şimdi de oldukça benzer Leapmotor T01 tanıtıldı.

ASELSAN, festival alanını uzaktan kontrol edilebilen sabit ve hareketli güvenlik kameralarıyla denetleyecek. Kameralardan alınan görüntüler, TEKNOFEST Güvenlik Merkezi’ne iletilerek etkinliğin güvenliği sağlanacak.

ASELSAN CEO’su Ahmet Akyol, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, ASELSAN’ın KKTC’de bağımsızlık mücadelesine dayanan bir geçmişe sahip olduğunu belirtti. Akyol, 50. yıl coşkusunu yaşadıklarını ve ASELSAN’ın yarım asırlık teknoloji yolculuğunun bugün dünya çapında oyun değiştirici sistemler üreten bir savunma devi haline geldiğini vurguladı.

ASELSAN, TEKNOFEST KKTC’de gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmayı ve yerli teknolojilere olan güveni pekiştirmeyi hedefliyor. Şirket, milli teknoloji ateşiyle dışa bağımlılığı azaltacak projelere imza atmayı ve geleceğin sistemlerini şekillendirmeyi sürdürecek.

Related Posts

Bilim dünyasını karıştıran ışık: İnsan beyninin geceleri parladığı ortaya çıktı

İnsan beyni, içten içe ışık saçıyor! Bilim insanları, beynin kendiliğinden yaydığı bu gizemli ışığın kaynağını ve anlamını çözmeye çalışıyor. Bu keşif, nörolojik hastalıkların tedavisi için umut olabilir.

Otomotiv devinin 250 bin aracı geri çağırıldı. Ölümcül hata yapmışlar

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Chrysler’in ana şirketi Stellantis’in 250 bin 651 aracı, yan perde hava yastıklarındaki montaj hatası nedeniyle geri çağırdığını açıkladı. 2022-2025 model bazı Chrysler Pacifica ve Voyager …

Hayat kurtaran bilim! Yapay organların yükselişi

Biyoteknoloji, sağlık alanında devrim niteliğinde yenilikler sunmaya devam ediyor. Yapay organ ve doku üretimi, organ nakli bekleyen milyonlarca hasta için umut ışığı olurken, Türk bilim insanları ve uluslararası uzmanların öncülük ettiği çalışmalar …

Gökyüzünde hayat kurtaran teknoloji! Acil yardımda devrim

Kendi kendini yönetebilen ambulans drone, acil müdahale süreçlerini yeniden tanımladı. 120 kiloya kadar hasta taşıyabilen ve saatte 110 kilometre hızla 150 kilometre mesafeye ulaşabilen bu otonom drone, tasarımcısına 20 bin dolar ödül kazandırdı …

Apple, o uygulama yüzünden mahkemelik oldu!

Apple kullanıcıları telefon veya tabletlerine uygulama indirebilmek için app Store‘dan yararlanıyor. App Store’da yer alan bir sahte kripto uygulaması kullanıcılar da tedirginlik yarattı ABD’de açılan toplu davada Apple’ın kullanıcı güvenliğine zarar …

Hobbit dişlerindeki çukurlar insanlık tarihine ışık tutabilir

Bilim insanları, bazı eski insan türlerinin diş minesinde görülen ilginç çukur kümelerinin, aslında genetik bir özellik olabileceğini keşfetti. Bu çukurlar, insan soy ağacındaki gizli bağlantıları ortaya çıkarabilir.