Sağlıklı olduğu düşünülen 3 besinin tümör büyümesini teşvik edebildiği ortaya çıktı!

Araştırmacılar, Linoleik Asit ve Agresif Meme Tümörleri Arasındaki Bağlantıyı Ortaya Çıkardı

Amerikalı araştırmacılar, yaygın bir yağ asidi olan linoleik asit ile agresif meme tümörlerinin büyümesi arasında yeni bir mekanizma ortaya çıkardı.

Linoleik asit, bitkisel yağlar, yumurta, kuruyemiş, tohum ve tofu gibi birçok gıdada bulunuyor. Bu yağlar, büyüme, kemik sağlığı ve beyin fonksiyonları gibi hayati işlevlerde önemli bir rol oynuyor. Ancak aşırı tüketim konusunda dikkatli olunması gerekiyor.

Batı ülkelerinde, ultra işlenmiş ürünlerin yaygınlaşmasıyla birlikte omega-6 tüketimi 1950’lerden bu yana hızla arttı. Bu durum, omega-6 ile omega-3 yağ asitleri arasında bir dengesizlik yarattı.

Omega-3’ün kalp, göz ve beyin üzerindeki iltihap giderici ve koruyucu etkileri bilinirken, bu dengesizlik sağlık açısından risk oluşturabiliyor.

Linoleik asit ve üçlü negatif meme kanseri arasındaki bağlantı keşfedildi.

Weill Cornell Medicine araştırmacıları tarafından yürütülen ve Science dergisinde yayımlanan yeni bir çalışma, aşırı linoleik asit tüketimi ile agresif bir meme kanseri türü olan üçlü negatif meme kanseri arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu ortaya koydu.

Curie Enstitüsü’ne göre, bu kanser alt tipi vakaların yaklaşık %15’ini oluşturuyor ve hormonal tedavilere yanıt vermediği için tedavisi oldukça zor.

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Kalple ilgili sağlık problemlerinin bazen sinsi ilerleyebileceğinden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, sessiz kalp krizinin 7 belirtisini açıkladı.

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Bilimsel çalışma yapıldı: D vitamini takviyesi hücresel yaşlanmayı yavaşlatabilir

Bilimsel çalışma yapıldı: D vitamini takviyesi hücresel yaşlanmayı yavaşlatabilir

Sabah mı duş almalı, akşam mı? Kararı bakteriler veriyor

‘Sabah mı yoksa akşam mı duş almak daha hijyenik?’ tartışması uzun zamandır sürüyor. Kimileri sabah duşunun güne zinde başlamanın anahtarı olduğunu savunurken, kimileri günün yorgunluğunu atmak için gece duşunu tercih ediyor. Ancak klinik mikrobiyoloji uzmanı Primrose Freestone’a göre bu sorunun bilimsel bir cevabı var.