Enfeksiyon hastalıkları uzmanı: ‘Plastik şişeleri hayatımızdan çıkarmalıyız’

Plastik Şişelerin Sağlık Açısından Riskleri Uzmanlar Tarafından Uyarıldı

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, plastik şişelerin sağlık açısından ciddi riskler barındırdığı konusunda uyardı. Plastik şişelerin içerisinde kanserojen ve kimyasal maddeler bulunduğunu vurgulayan Doç. Dr. Diktaş, özellikle uzun süre güneş altında kalan ya da bekletilen şişelerde mikroorganizmaların üreyebileceğine dikkat çekti.

”Plastik Şişeler Mikrop Yuvası Olabilir”

Plastik şişelerin pek çok alanda kullanıldığını belirten Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, bu şişelerin sağlık açısından taşıdığı risklere dikkat çekti. Doç. Dr. Diktaş, “Plastik su şişeleri içinde bulunan kimyasal ve kanserojen maddeler, ciddi sağlık riskleri oluşturabilir. Özellikle güneş ışığına uzun süre maruz kalan veya bekletilen plastik şişelerde çatlaklar meydana gelebilir. Bu çatlaklar, mikroorganizmaların üremesi için uygun bir ortam sağlar. Yeterli hijyen sağlanmadığında mide ve bağırsak enfeksiyonlarına sebebiyet verebilir” şeklinde konuştu.

”Cam Şişe Kullanımına Geçmek Sağlık İçin Önemli”

Plastik su şişelerinin tek kullanımlık olması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Diktaş, “Mümkünse plastik şişelerden kaçınmalı ve cam şişe kullanımına yönelmelisiniz. Cam şişe kullanımı sağlık açısından daha güvenlidir. Eğer plastik şişe veya damacana kullanımı mecburiyeti varsa, hijyen kurallarına büyük önem verilmeli ve tek kullanımlık şişeler defalarca kullanılmamalıdır” şeklinde uyarılarda bulundu.

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Kalple ilgili sağlık problemlerinin bazen sinsi ilerleyebileceğinden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, sessiz kalp krizinin 7 belirtisini açıkladı.

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Bilimsel çalışma yapıldı: D vitamini takviyesi hücresel yaşlanmayı yavaşlatabilir

Bilimsel çalışma yapıldı: D vitamini takviyesi hücresel yaşlanmayı yavaşlatabilir

Sabah mı duş almalı, akşam mı? Kararı bakteriler veriyor

‘Sabah mı yoksa akşam mı duş almak daha hijyenik?’ tartışması uzun zamandır sürüyor. Kimileri sabah duşunun güne zinde başlamanın anahtarı olduğunu savunurken, kimileri günün yorgunluğunu atmak için gece duşunu tercih ediyor. Ancak klinik mikrobiyoloji uzmanı Primrose Freestone’a göre bu sorunun bilimsel bir cevabı var.