Başkasının bebeğini doğurdu

Monash IVF’ten Skandal Açıklama: Kadın Başka Bir Ailenin Bebeğini Doğurdu

Avustralya‘nın önde gelen tüp bebek merkezlerinden Monash IVF, Brisbane’deki kliniğinde akılalmaz bir hata yapıldı. Tüp bebek merkezi bir kadına yanlışlıkla başka bir ailenin embriyosunun transfer edildiğini ve kadının başkasının bebeğini doğurduğunu açıkladı.

BAŞKASININ BEBEĞİNİ DOĞURDU

CNN International’da yer alan habere göre; skandal şubat ayında çocuk sahibi olan biyolojik ebeveynlerin kalan embriyolarının başka bir tüp bebek merkezine transfer edilmesini istemesiyle ortaya çıktı. Monash IVF, yaptığı açıklamada “Beklenen embriyo sayısının aksine, biyolojik ebeveynlere ait olmayan fazladan bir embriyo depoda yer almaktaydı” ifadelerine yer verdi. Yapılan incelemeler sonucunda klinik, bir başka kadından alınan embriyonun yanlışlıkla çözülerek doğum yapan kadının rahmine transfer edildiğini doğruladı.

“İNSAN HATASI”

Tüp bebek merkezi başkasının bebeğini doğuran kadından özür diledi ve karışıklığın “insan hatası” olduğunu ifade etti. Merkez, ülkede ilk olduğu düşünülen hata nedeniyle personelin “perişan” olduğunu söyledi. Olayın ardından bir hafta içinde, çocuk sahibi olan çift bilgilendirildi. Monash IVF CEO’su Michael Knaap, yaşanan hata nedeniyle üzgün olduklarını ve hastalarına destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Knaap, “Hepimiz bu durum sebebiyle büyük üzüntü içerisindeyiz ve bu olaydan etkilenen herkesten özür dileriz.” dedi.

Monash IVF, çiftlerin mahremiyetine saygı göstererek, söz konusu çiftlerin isimlerini açıklamadı, ayrıca bebeğin ne zaman doğduğu veya çocuğun velayetinin kimde olduğuyla ilgili sorulara da yanıt vermedi.

“EMSALİ YOK”

Knaap, “Avustralya’da bunun için yasal bir emsalimiz yok. Yasalarımız, biyolojik ebeveynlerin bir çocuğun yasal ebeveynleri olduğunu varsayar, ancak genetik ebeveynler embriyolarının kullanılmasına izin vermediğinde bu itiraz edilebilir.” dedi. Olay, Queensland’in Üreme Teknolojisi Akreditasyon Komitesi’ne de bildirildi.

Monash IVF, 2023 yılının ağustos ayında da eski hastalarından 700’den fazla kişiyle, hatalı genetik test nedeniyle 56 milyon dolarlık bir tazminat anlaşması yapmıştı. Bu toplu davada şirketin test ettiği embriyoların yaklaşık yüzde 35’inin genetik olarak anormal olduğu öne sürülmüştü. Monash IVF ise anlaşmaya varıldığını kabul etmesine rağmen herhangi bir sorumluluk kabul etmediklerini vurgulamıştı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Kalple ilgili sağlık problemlerinin bazen sinsi ilerleyebileceğinden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, sessiz kalp krizinin 7 belirtisini açıkladı.

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Bilimsel çalışma yapıldı: D vitamini takviyesi hücresel yaşlanmayı yavaşlatabilir

Bilimsel çalışma yapıldı: D vitamini takviyesi hücresel yaşlanmayı yavaşlatabilir

Sabah mı duş almalı, akşam mı? Kararı bakteriler veriyor

‘Sabah mı yoksa akşam mı duş almak daha hijyenik?’ tartışması uzun zamandır sürüyor. Kimileri sabah duşunun güne zinde başlamanın anahtarı olduğunu savunurken, kimileri günün yorgunluğunu atmak için gece duşunu tercih ediyor. Ancak klinik mikrobiyoloji uzmanı Primrose Freestone’a göre bu sorunun bilimsel bir cevabı var.