Bilgisayar ve telefon kullanımına dikkat

Bilgisayar ve Telefon Kullanımına Dikkat!

Bursa (İGFA) – Son yıllarda, özellikle Karpal Tünel sendromu ve tendinit gibi rahatsızlıkların arttığına dikkat çeken Op. Dr. Özgür Oktay Nar, klavye, fare ve telefon kullanımı sırasında yapılan tekrarlayan hareketlerin el ve bilek kaslarında aşırı yüklenmelere neden olduğunu belirtiyor.

Dr. Nar, bu durumun tendonlarda mikropsuz iltihaplanmaya ve sinir sıkışmalarına yol açabileceğini vurgulayarak, uzun vadede tedavi edilmeyen sorunların günlük yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebileceğine dikkat çekiyor.

Hangi Belirtilere Dikkat Edilmeli?

Karpal tünel sendromunun el bileğinde sık görülen bir rahatsızlık olduğunu belirten Dr. Nar, el ve bilekteki ağrılar, parmaklarda uyuşma, karıncalanma ve gece artan şikayetler gibi belirtilere dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Ayrıca, dirseklerin uzun süre bükülü pozisyonda kalmasının Kübital Tünel sendromuna yol açabileceğini ifade eden Dr. Nar, ön kolda ağrı ve serçe parmakta uyuşma gibi belirtilerin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguluyor.

Sağlıklı Çalışma Alışkanlıkları

Rahatsızlıkların önlenmesi için ergonomik çalışma düzeninin önemine değinen Dr. Nar, çalışma ortamında doğru oturma pozisyonunun sağlanması, klavye ve fare kullanımında bileklerin nötr pozisyonda tutulması, 30-40 dakikada bir mola verilerek el ve bileklerin dinlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Belirtiler ortaya çıktığında vakit kaybetmeden uzmana başvurmanın önemine değinen Dr. Nar, bu şekilde tedavi sürecinin kolaylaşacağını ve uzun vadeli sorunların önüne geçilebileceğini ifade ediyor.

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Kalple ilgili sağlık problemlerinin bazen sinsi ilerleyebileceğinden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, sessiz kalp krizinin 7 belirtisini açıkladı.

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Bilimsel çalışma yapıldı: D vitamini takviyesi hücresel yaşlanmayı yavaşlatabilir

Bilimsel çalışma yapıldı: D vitamini takviyesi hücresel yaşlanmayı yavaşlatabilir

Sabah mı duş almalı, akşam mı? Kararı bakteriler veriyor

‘Sabah mı yoksa akşam mı duş almak daha hijyenik?’ tartışması uzun zamandır sürüyor. Kimileri sabah duşunun güne zinde başlamanın anahtarı olduğunu savunurken, kimileri günün yorgunluğunu atmak için gece duşunu tercih ediyor. Ancak klinik mikrobiyoloji uzmanı Primrose Freestone’a göre bu sorunun bilimsel bir cevabı var.