30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell’den Yeni Bir Diyet: 30:30:30 Protein Diyeti

Diyetisyen Emma Bardwell, The Telegraph’a verdiği demeçte, sadece bir ay içinde 13 kiloya kadar vermeyi hedefleyen “30:30:30 Protein Diyeti”ni duyurdu.

Bu diyet, dört temel ilkeye dayanıyor: öğün başına 30 gram protein, günlük 30 gram lif, haftada en az 30 farklı bitkisel kaynak ve günlük 300–500 kalorilik makul bir açık.

Öğün Başına 30 g Protein

Bardwell’e göre ideal protein alımı her öğünde ortalama 30 gram olmalıdır. Bu sayede günde yaklaşık 90 gram protein tüketmiş olursunuz.

Diyetisyen, proteinin tokluk hissini arttırdığını ve kas gelişimini desteklediğini vurguluyor.

Günde 30 g Lif

Kalori yoğunluğu düşük, hacim açısından zengin lif, midede ideal doluluk sağlayarak atıştırma isteğini azaltır. Lif ayrıca kötü kolesterol düzeylerini azaltır ve kan şekerini dengeleyerek kalp-damar hastalıkları ile tip 2 diyabet riskini düşürür.

Haftalık 30 Farklı Bitkisel Besin

Bardwell, Amerikan Bağırsak Projesi’nin araştırmasına atıfta bulunarak, farklı renk, doku ve kaynaktan 30’dan fazla bitkisel gıda tüketenlerde daha çeşitli bir mikrobiyom ve güçlü bir bağışıklık profili olduğunu belirtiyor.

Önerilen besinler arasında sebze, meyve, baklagil, tahıl, kuruyemiş, tohum, baharat, bitter çikolata, zeytinyağı ve kahve bulunmaktadır.

Günlük 300–500 kcal Açık

Günlük 300–500 kalorilik bir enerji açığı oluşturmak, haftada yaklaşık yarım kilo kaybına olanak tanır. Bardwell, bu metodun uzun vadede sürdürülebilir ve gerçekçi kilo verme hedefleri sunduğunu belirtiyor.

Diyetisyen Bardwell, “Gerçekten işe yarayan tek diyet, sürdürülebilir olandır. Anlık mucizeler vaat eden ‘yeni’ rejimler çıkmaz sokaktır” uyarısıyla tamamlıyor. “30:30:30” prensibi, besin kalitesini ve çeşitliliğini ön planda tutarak, gerçekçi kilo verme hedefleri sunmaktadır.

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Kalple ilgili sağlık problemlerinin bazen sinsi ilerleyebileceğinden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, sessiz kalp krizinin 7 belirtisini açıkladı.

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Bilimsel çalışma yapıldı: D vitamini takviyesi hücresel yaşlanmayı yavaşlatabilir

Bilimsel çalışma yapıldı: D vitamini takviyesi hücresel yaşlanmayı yavaşlatabilir

Sabah mı duş almalı, akşam mı? Kararı bakteriler veriyor

‘Sabah mı yoksa akşam mı duş almak daha hijyenik?’ tartışması uzun zamandır sürüyor. Kimileri sabah duşunun güne zinde başlamanın anahtarı olduğunu savunurken, kimileri günün yorgunluğunu atmak için gece duşunu tercih ediyor. Ancak klinik mikrobiyoloji uzmanı Primrose Freestone’a göre bu sorunun bilimsel bir cevabı var.